ساختار باتری تلفن همراه
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ساختار باتری تلفن همراه
نوشته شده در یک شنبه 7 فروردين 1401
بازدید : 957
نویسنده : امین پارسیان

باتری های لیتیوم پلیمری
اگر بخواهیم تاریخچه این باتری ها را بگوییم، باید بگوییم که تحقیقات روی سلول های لیتیوم پلیمری (LiPo) به تحقیقات گسترده ای برمی گردد که در دهه 1980 روی سلول های لیتیوم یون و فلز لیتیوم انجام شد. نتیجه این تحقیقات منجر به موفقیت زیادی در زمینه تولید باتری شد. اولین سلول استوانه ای باتری های لیتیوم یونی در سال 1991 توسط سونی تولید شد و سپس به اشکال مختلف و به صورت کیسه ای به نام لیتیوم پلیمر معرفی شد.

جدیدترین نوع باتری هایی که امروزه در گوشی های هوشمند استفاده می شود، باتری های لیتیوم پلیمری هستند. این باتری ها بر اساس ساختار باتری نسل قبل یعنی لیتیوم یون طراحی و ساخته شده اند با این تفاوت که به جای استفاده از الکترولیت لیتیوم از الکترولیت پلیمری جامد استفاده شده است. باتری های لیتیوم پلیمری مزایای جالبی برای سازندگان دارند. با استفاده از این سلول ها می توان باتری ها را تقریبا به هر شکلی تولید کرد. به عنوان مثال، به دلیل فضای کم و محدودیت وزن برای تلفن های همراه و لپ تاپ، این محصولات از سلول های لیتیوم پلیمری استفاده می کنند. این سلول ها میزان تخلیه داخلی پایینی در حدود 5 درصد در ماه دارند.

باتری های لیتیوم پلیمری ظرفیت نگهداری شارژ بالایی دارند و گفته می شود این عملکرد تا 50 درصد بیشتر از سایر باتری های قابل شارژ است. در صورت عدم استفاده می توانند شارژ خود را تا ماه ها حفظ کنند و آسیبی نبینند.

به طور کلی قابلیت حفظ شارژ بسیار بالا باتری های لیتیوم پلیمری، ابعاد باریکتر و وزن سبک تر، شارژ سریع، تخلیه شارژ بسیار آهسته، جلوگیری از شارژ بیش از حد و داغ شدن باتری از قابلیت ها و ویژگی های خوبی برای باتری های لیتیوم پلیمری در نظر گرفته شده است، اما شاید هزینه بالای تولید و ساخت باتری های لیتیوم پلیمری را می توان از معایب این نوع باتری ها نام برد.

ساختار باتری تلفن همراه

ساختار کلی باتری ها به گونه ای است که انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و جریان تولید می کند. معمولا دو الکترود مختلف در کنار هم قرار می گیرند، یکی خاصیت دادن الکترون بیشتر که قطب مثبت یا آند است و دیگری خاصیت دریافت الکترون های قوی تر که همان قطب منفی یا کاتد است. الکترود مثبت از ترکیبی حاوی لیتیوم پیروی می کند که در طول عملیات شارژ، لیتیوم موجود در ساختار الکترود مثبت به یون لیتیوم تبدیل شده و در الکترولیت بین لایه ها ذخیره می شود. چنین فرآیندی مستلزم مصرف انرژی الکتریکی است. برای تخلیه بار، فرآیندی دقیقاً برعکس ایجاد می شود که در آن واکنش شیمیایی یون های لیتیوم بین الکترودها انرژی الکتریکی آزاد می کند.

ظاهر باتری موبایل
باتری های موبایل از نظر شکل ظاهری و پایه های خروجی بین دو، سه یا چهار پایه خروجی هستند که به رنگ فلزی و طلایی هستند و به آنها پلاک می گویند.

باتری های دو پایه با دو صفحه یکی پایه مثبت و دیگری منفی باتری های سه صفحه ای با پایه مثبت، پایه مثبت و پایه منفی و پایه دیگر BSI مشخص می شوند. یکی از وظایف این پایه معرفی باتری موبایل به برد و آی سی هایی مانند منبع تغذیه است که وظیفه تامین ولتاژ و جریان سی پی یو را بر عهده دارند. در واقع از طریق این پایه دستور کلید پاور برای روشن شدن گوشی اجرا می شود. هنگامی که می خواهید گوشی را با منبع تغذیه (بدون باتری) روشن کنید، همچنین باید پایه BSI را به پروب و پایه منفی را به زمین به CPU کوتاه کنید تا فرض کنید که پین ​​توسط باتری وصل شده است. روشن کردن تلفن تمام شد.

باتری های چهار پایه مجهز به چهار صفحه مثبت، منفی، BSI و پایه چهارم BTEMP هستند. با کمک این پایه دمای باتری کنترل می شود به طوری که اگر باتری موبایل در هنگام شارژ به دلیل ورود جریان اضافی داغ شد، توسط این پایه اطلاع داده می شود تا انتقال جریان را قطع کند و پس از چند دقیقه در صورت عدم وجود مشکل، روند شارژ ادامه خواهد داشت. در باتری های قدیمی تلفن همراه این کنترل دما توسط یک NTC در باتری انجام می شود که در گوشی های جدید این مقاومت متغیر طراحی و روی برد گوشی قرار می گیرد.

در برخی از باتری های چهار صفحه ای گوشی سامسونگ، یکی از پایه ها به آنتن NFC اختصاص داده شده است. که در بیشتر موارد در کنار پایه منفی قرار دارد.

تست سلامت باتری گوشی موبایل
دو راه برای پیدا کردن پین های مثبت و منفی تلفن همراه وجود دارد. ابتدا مولتی متر را روی گزینه تست بازار قرار می دهیم. وقتی پین های مثبت و منفی به هم وصل می شوند، یک بوق به صدا در می آید. روش دیگر این است که انتخابگر مولتی متر را روی گزینه تشخیص ولتاژ تنظیم کنید. مقدار ولتاژی که دو سر مثبت و منفی باتری موبایل در مولتی متر نمایش داده می شود برابر با مقدار ولتاژ اسمی باتری است که تقریباً همان 3.6 تا 4.1 است، فقط این تفاوت در این است که درصد خطای o

 

منبع






مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: